10 GRUNNER TIL AT BESTEMOR BØR BLI PRESIDENT I USA FREMFOR DONALD TRUMP


I disse dager foregår valget i USA, noe jeg ikke har satt meg nevneverdig inn i utover det man får med seg av artikler på Facebook og GIFer av Trumps flagrende hårlokker rundt omkring på Tumblr. Jeg synes Donald Trump virker som en ganske artig fyr, til tross for at jeg er meget uenig med han i det meste, samt at jeg ikke er noen blodfan av alle de evinnelige personangrepe og hersketeknikkene han praktiserer. Men selv om jeg synes at saklig debatt kanskje ikke er hans aller sterkeste side, så er han sikkert veldig flink på mange andre områder! Men du Donald? Det er bestemor også. Hun kan mangt om meget, faktisk. Derfor vurderer jeg å sende henne vestover og bort til dere som et appendiks til valgkampen deres, da jeg tror hun hadde gjort seg minst like godt i rollen som Amerikas neste president som DJ T. Det er kanskje litt sent å hoppe på nå, men vi kan vel vike litt fra formalitetene for en søt gammel dame, kan vi ikke det? Jeg vil nå i hvert fall forbeholde meg retten til å reflektere litt over dette, og presentere noen grunner til at jeg mener at det er besta som bør overta rommet til Barack i The White House.

23431201023_f58858f61b_o-1902903-11-1457431038795 Bildet er tatt av Matt A. Johnson, og er hentet fra hans Flickr-konto HER

Nr 1: Visste du at Trump må føne håret fremover for deretter å gre det bakover for å få den angeliske sveisen på plass hver morgen? Har USA egentlig tid til å ha en president med en så lang og omfattende morgenrutine? Bestemor spretter opp om morgenen med en naturlig hårlook som passer henne perfekt, og som kan danse naturlig rundt på hennes hode lik en solsikke i vårvinden til både hverdags og fest.

Nr 2: Trump har veldig lyst til å bygge en mur mmellom USA og Mexico, men han vil helst at mexicanerne skal betale for den. Bestemor hadde lenge en ganske stor hekk i hagen sin mot den ene naboen, men den har hun nå tatt bort ettersom den vokste i hundreoghælvete og dessuten skygget for kjøkkenhagen hennes. Jeg har dog aldri hørt at hun ba naboen hennes betale for denne hekken, og hun hadde den heller ikke for å holde naboene borte, tror jeg. Hun ble derimot veldig glad når disse naboene gikk rundt hekken og kom på besøk, og ble servert kaffe, kaker og hjemmelaget ripssaft.

Nr 3: Trump vil gjerne merke alle muslimer i Amerika for å holde styr på dem. Når vi var små og skulle gå tur med bestemor, fikk vi aldri lov til å gå over veien uten at hun holdt oss i hånda, og noen ganger merker jeg til og med nå når vi går tur sammen, at hun strekker sin lanke ut etter min i frykt for at jeg skal løpe rett ut i veien litt ovenfor rundkjøringa i Hvittingfoss, som kanskje ikke er like heftig traffikert som de største gatene i New York City, men det er det er ikke så langt unna heller. Kanskje hun heller ville innført en lov om at alle muslimer til enhver tid må ha tilgang på en hånd å holde i hvis de trenger det?

Nr 4: Lettere tilgang til våpen for den alminnelige amerikaner er også på Donalds liste over hjertesaker. Bestemor har aldri vært noen fan av våpen, og likte dårlig da vi barnebarna skjøt på blink i hagen hennes med luftgevær for noen år siden. Men hun har en helt egen evne til å sette seg inn i andre menneskers situasjon og gjøre sitt ytterste for å forstå sine meningsmotstandere. Derfor tror jeg at fremfor å true med en runde russisk rulett, vil hun heller smilende be deg inn på et slag vriåtter og litt beroligende kamillete for å fremme gode løsninger i hyggelige omgivelser.

Nr 5: Trump var en meget energisk ung mann i de tidlige tenårene, og ble som 13åring sendt på millitærskole i New York av foreldrene. Dette er sikkert en lærerik opplevelse som bestemor dessverre ikke kan skilte med, men hun har gått handelsskolen på Treider og har gått på diverse kurs, blant annet i maskinskriving, noe som jo kan være greit å være rutinert på om man skal bli president.

23975407111_9d38d5e136_o-1902903-11-1457431308497
Bildet er tatt av Matt A. Johnson, og er hentet fra hans Flickr-konto HER

Nr 6: Donald Trump er vel kanskje ikke per definisjon en miljøaktivist. På sin Twitter har han blant annet postet følgende: «The concept of global warming was created by and for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive». Tja, det er èn teori. Jeg veit ikke. Men bestemor er i hvert fall opptatt av at moder Jord skal ha det ålreit, og er blant annet selverklært verdensmester i samling av engangsemballasje. Plastgreiene det er kjøttdeig i, for eksempel, tar hun vare på da de er perfekte til å fryse ned hennes hjemmelagde karbonader i. Hun har også som nevnt sin egen kjøkkenhage, hvor hun dyrker poteter, salat, bønner og andre ting. Hun er dog ganske hjerteløs når det kommer til brunsnegler, om de skulle dukke opp på hennes potetris. De får ikke innvilget asyl i kjøkkenhagen.

Nr 7: DJ Trump ønsker å gjeninnføre vanntortur og «det som verre er», ifølge ham selv. Den eneste formen for tortur bestemor stemmer for, er klippingen av de nevnte brunsneglene. Å salte dem ihjel synes hun blir i underkant humant, men hun forbeholder seg retten til å klippe dem ihjel. Brutalt, men nødvendig for å holde bestanden nede, sier hun.

Nr 8: Donald har brukt en del tid ved talerstolen på å fortelle om hvor dumme amerikas ledere er, og han har blant annet antydet at Obama egentlig ikke er født i USA og har forfalsket fødelsattesten sin. Bestemor har så lenge jeg har kjent henne aldri kalt et menneske for dumming eller lignende, uansett hvor uenig hun har vært med noen. Dessuten har bestemor alltid lært meg at «han som kaller andre for dumming, han er dumming, han!». Hun er også ganske flink til å sjekke fakta før hun eventuelt anklager folk for ting.

Nr 9: Bestemor baker vanvittig gode brød. Jeg vet ganske lite om Trumps bakeskills, men jeg tviler sterkt på at han får skorpa like sprø og deigen like luftig som bestemors. Dette brødet er jeg sikker på at kan redde Amerikas fremtidige økonomi, om det legges til rette for at brødet kan masseproduseres. Dette vil tjene landet og samtidig skape ekstremt mange arbeidsplasser i form av knaere, kjevlere, nynnere, stemningsskapere, innkjøpere av hyggelige forklær osv, da den hemmelige ingrediensen naturligvis er kjærlighet.

Nr 10: Bestemor er verdens beste bestemor. Og hvem vil vel ikke bo i et land hvor det hver dag føles som om man er et lite kakeglad barn på besøk hos bestemoren sin, som man kan bygge granbarhytter, dra på blåbærtur, spille kort, bake, leke gjemsel og tulle og tøyse med?

Som sagt så veit jeg kanskje ikke så mye om valget i USA. Men jeg veit hvem jeg ville stemt på av bestemor og Trump. Vi blogges!

Lik Juliafrika på Facebook her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *